Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 2 mei 2011

Quiltvakantie Denemarken - deel 2

 De aanblik van het huis  in het echt was nog mooier dan op de foto's.

Maar voordat de het heerlijke nietsdoen kon beginnen moesten eerst de auto's worden uitgepakt.  En dan blijkt pas hoeveel bagage quiltende vakantiegangers met zich meebrengen. Er kwam geen eind aan..

Nadat iedereen haar kamer had betrokken heeft Els een heerlijke maaltijd gekookt en onze eerste maaltijd was super gezellig en heerlijk. En toen kon het pas echt beginnen. Onze quiltvakatie waar we zo lang naar hadden uitgekeken.

Wat gaan leuke dagen toch snel voorbij. Het is alweer dinsdag.

We hebben het hier ontzettend naar onze zin. Zaterdagavond tot heel laat genoten van het huis, het uitzicht, het samen zijn en vooral van het niets hoeven. VAKANTIE.

 Zondagmiddag hebben we bezoek gehad van Winnie. Winnie is bestuursled van het Deense Quiltesgilde. En ik had contact met haar gezocht om voor te stellen om een gezellige show and tell met Deense quilters te organiseren. En ze heeft ons ook nog een dagje meegenomen naar Arhus. Maar daarover later meer. We hebben ezellig met elkaar kennis gemaakt en afspraken gemaakt voor de dagen dat we gezamelijk iets gaan doen met haar als gids en over de show en tell met de deense quilters. Voor de gastvrijheid en hulp wilden we haar wel iets geven. Er was te weinig tijd geweest om voor haar iets "Quilterigs" te maken maar we hebben een leuke "Hollandse" mand samengesteld. Allemaal hebben we een specifiek Hollands produkt gekocht en samen met het mooie boek van Ann Moonen in een leuke mand gedaan met een bekleding van hollandse stof.

De rest van de dag werd door gebracht in heerlijk "nietsdoen" Nou ja..... nietsdoen kun je het niet noemen er is zo hard gewerkt (door sommigen)

 . Op maandag stond een bezoek aan den Lille Laden op het programma. Een quiltwinkel die gehuisvest is in een typisch Deense boederij. Er was niet alleen een winkel maar ook een gallerie en een "cafe". Rond half twaalf kwamen we r aan na een schitterende trip door het landschap rond Silkenborg. Het was zo'n gezellige winkel waar zoveel  te zien en te koop was.
We hebben er heerlijk gelunched en het was heerlijk. Porre quiche, heerlijke sallade, stokbrood met echte deense roomboter.

Tot slot nog even met elkaar op de foto.
 En dan  de aankopen. We weten niet of we het allemaal wel weer in onze auto's krijgen en denken er over om een aanhanger te kopen (staat in ieder geval op het veerlanglijstje van DH). Hier de oogst.

Maar de dag was nog niet voorbij. 's Avonds zijn nog met een paar naar een winkeltje in de buurt van ons vakantiehuis geweest.


En we zagen daar deze tas.


Helemaal verliefd waren we en gelukkig was er een patroon van te koop.
Ook hier zijn weer de nodige leuke hebbendingetjes gekocht en dan zijn we nog niet eens me Winnie op stap geweest.... Het wordt dus toch een aanhanger want de dames willen vrijdag ook nog naar de IKEA!!!!
De avond werd er driftig met het thuisfront geskyped.

 En natuurlijk ontbrak bij de koffie het traditionele deense gebak niet.
Als laatste foto ons uitzicht die avond

En morgen? Of vandaag? Dan hebben we een "rustdag...... Mag ook wel want de laatsten gingen vannacht om 5 uur naar bed......Geen opmerkingen: