Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 26 mei 2011

Kraamkamer

Tijger2 We hebben twee taxusbomen op nog geen 2 meter van de keukendeur staan. En op een gegeven moment merkten we dat daar regenmatig een groenling in de top zat te roepen als de kat buiten kwam.
Tot we tot ontdekking kwamen dat boven in de taxus, goed verborgen een nest moest zitten. Niet echt de beste plek om je kroost "rustig" te kunnen groot brengen. Maar al snel wenden ze wel aan de mensen, maar de dieren zorgden toch voor veel sttres. En op een dag? En ja hoor, de eieren waren uitgekomen en het was een af en aan vliegen van vader en moeder. Als je dat een beetje gaat observeren dan is dat zo mooi om te zien. Pa groenling op de top van een andere taxus houdt de wacht en waarschuwt als er onraad in de buurt is. Aanvankelijk vlogen ze aan vanaf de zijkant, dus goed in het zicht.
Ma groenling houdt de wacht Maar als snel had moeder een veiliger vluchtroute gevonden, nl. vanaf de achterkant. Ze landde dan eerst in de top en in draaiende bewegingen wipte ze van tak naar tak tot ze voor de ingang van het nest zat. En dan brak er een kakofonie van geluid los. Minstens vijf schreeuwende jongen……
We probeerden zoveel mogelijk de kat binnen te houden. Niet dat hij interesse toonde maar zijn aanwezig heid…. lui liggend op nog geen twee meter van de boom waar het nest in zat, was voor de ouders zo stressvoll dat we ze dat niet aan wilden doen. Dus 's morgens vroeg kreeg de kat een flinke bak eten en werd dan verplaatst naar kantoor waar hij de hele dag lag te slapen.
 Pa groenling houdt de wacht De hele dag vlogen pa en ma groenling af en aan. En het heeft resultaat gehad. Gisteren is het eerste jong uitgevlogen en nu moeten ze hun aandacht verdelen tussen de jongen die nogm op het nest zitten en het uitgevlogen jong.
Zoekplaatje jonge groenling 1 De achterblijvers worden steeds "brutaler" en laten zich steeds meer zien. Nou ja… "meer". Met veel geluk zie je af en toe een snaveltje verschijnen en de foto's zijn nog echt wel zoekplaatjes.
Zoekplaatje jonge groenling 2 En vanmorgen zat een van de jongen parmantig bijna aan de buitenkant naar ons te kijken.
Nog even en dan zullen ook de laatste jongen zijn uitgevlogen. Gelukkig is alles goed gegaan en zijn er weer een aantal jongen groenlingen bijgekomen.
Zoekplaatje jonge groenling 3
En zo zijn er nog zoveel nestjes in onze tuin. Roodborstjes, merels, spreeuwen, staartmeesjes, boomkruipertjes en nog veel meer….. Een kakofonie van geluiden van heel vroeg 's morgens tot laat in de avond. Nog maar even van genieten want over een paar weken wordt het weer stil in de tuin……

Geen opmerkingen: