Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

donderdag 8 december 2011

De verbouwing - eindelijk droog

Eindelijk. De uitbouw is droog. De dakplaten zitten erop, de dakgoten eraan en sinds vorige week woensdag ook de dakpannen. En laat het nou net na die dag beginnen te regenen!. We hebben echt mazzel gehad tot nu toe.
En daarna gaat het snel. De stucadoor komt langs om e.e.a. te bekijken. De laatste afspraken m.b.t. de keuken. De laatste tekeningen en begrotingen moeten worden goedgekeurd. En gisteren kwam er een auto het erf oprijden met..... HET GLAS. En dat kwam goed uit want er begon een flinke storm op te steken en omdat we buitenaf wonen vangen we die storm in alle hevigheid.
En dan wordt het eerste raam geplaats....
Helaas komen ze niet helemaal klaar. Op een paar bovenraampjes en twee nokramen na zit al wel het meeste erin. En dat is echt een heel ander gezicht.

En dan ineens merkt Tijger dat er ook al is begonnen met het slopen van het oude gedeelte. HELP waar is mijn katteluik gebleven.
Tja.... omdat het glas in de nieuwe buitendeur is geplaatst moest daar ook een kattenluik in worden gemaakt. Tot gisteren sprong Tijger gewoon door het kozijn naar buiten maar dat lukt nu niet meer. En dus was de timmerman zo vriendelijk om gelijk maar een nieuwe uitgang voor Tijger te maken. Vandaag wel  even een nieuw kattenluik kopen want het is wel errug koud zo'n gat...! En dat luikje kunnen we dan wel gebruiken om in de doorgang tussen de hal en de kamer te zetten. Zo kan Tijger steeds in en uit zonder dat we hem steeds binnen hoeven te laten.
En vandaag (donderdag) is de metselaar gekomen om de muur tussen de keuken en ingang te metselen. Het kozijn is gisteren al geplaatst. Het begint echt al ergens op te lijken.
En dan volgende week.... dan wordt het keukenraam eruit gehaald en het gat wordt dichtgemetseld. Ook een gedeelte van de oude keuken moet worden verwijderd omdat de electricien moet beginnen met de voorbereidingen voor de vloerverwarming. Tot nu toe hebben we weinig last gehad binnenshuis (op wat smerige voeten en stof na). Nu gaat het echt gebeuren. Maar....... dan kunnen ze wel weer verder. Ze willen proberen voor de kerst het stucwerk klaar te hebben .....

7 opmerkingen:

Bianca zei

Gaaf joh!! Begint nu echt op een huis te lijken. ERg grappig die foto van Tijger.... katten kunnen soms zo dom kijken van de kleinste dingen. Je ziet gewoon het woordje "huh??" boven zn hoofd.... (ik heb altijd een erg grote fantasie wat katten aangaat...)
Tja, rotzooi binnen is nu niet meer aan te ontkomen, maar even doorbijten, voor je het weet zit je er weer schoon en ruimer bij. Sterkte dan maar gewenst!
Bianca

conny's quilts zei

Wat gaat dit allemaal mooi worden zeg. Dat wordt een heerlijk huis om in te wonen straks!

Heleen zei

Wow, wat gaat het hard. Eigenlijk krijg je er gewoon een heel huis bij!

Chris zei

Nou joh, dat gaat toch allemaal héél snel. En wat wordt het mooi!!

Christina Fokkema zei

het gaat nu wel echt snel he. Wat is er in een week tijd al weer veel gebeurd.

hilde belgium zei

ik denk, lees weet het zeker , dat als ik langskom het huis helemaal niet meer ga herkennnen,
jullie zullen moeten vlaggen plaatsen zodat ik het huis niet voorbij rij smile
het ziet het heel leuk uit en heel veel licht supper

susan zei

een heel werk yvon, maar wat heb je straks een mooi huis helemaal geschikt voor jullie, heerlijk hé.

groeten en sterkte voor de komende tijd Susan