Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 14 december 2011

De verbouwing - Koud en ongezelig

Stond er boven mijn vorige logje nog"warm en knus". Nu is het hier koud en ongezellig.Heel koud..... Vandaag zou de pui in de keuken en het raam in de woonkeuken worden verwijderd. Er zou een nood-kozijn in komen maar helaas heeft het slopen langer geduurd dan was voorzien. Nu zit er alleen plastic voor het "raam" en een zeil voor de plaats waar de pui er uit is. Brrrrrrr. zo koud...... In de keuken is het momenteel 7 graden. De radiatoren staan uit en de enige plek in huis waar het nog echt lekker warm is, is in het kantoor. Dus daar zit ik dan nu maar....

Maandag was het dan zover. Ook het oude gedeelte moet er aan geloven. De kozijnen in de keuken moeten eruit en worden dicht gemetseld omdat begin volgende week de stucadoor komt. Afgelopen vrijdag hebben we al een stuk van de keuken moeten slopen. Pffff. waar laat je al die spullen. De kookboeken in een doos. Wat ik wil bewaren heeft tijdelijk een andere plek gekregen en de rest in dozen voor de kringloop.
Langzamerhand wordt duidelijk dat de komende weken we zullen kamperen in ons eigen huis.
De planning voor de komende weken is gemaakt. Stucadoor, electricien, installateur, vloerverwarming. Allemaal druk aan het werk om tegen eind januari zover te zijn dat de keuken geplaatst kan worden.
Voor dat het zover is moet er in de hoe van de keuken een nieuwe meterkast worden gemaakt. Die wordt gelukkig netjes weggewerkt achter de schuifdeuren die daar komen. Maar het betekent wel dat er nu ook in het oude gedeelte wordt gebroken en gewerkt. Alles zit onder het stof. Het is geen doen om dat steeds maar weer schoon te maken. 1 x per week. En af en toe de rommel wegzuigen.

Dus dit jaar geen kerst. Het is rommelig. Overal staan dozen met spullen die we op dit moment niet kwijt kunnen. Maar goed...... je moet eerst iets afbreken voor je iets kunt opbouwen. En we hebben  zolang op moeten wachten dat we dit ook wel zullen overleven.
We kunnen merken dat de muizen die ergens tussen de plafonds en in de spouw leven het niet eens zijn met de verstoring van hun wereldje. Tegen de avond worden we getracteerd op een geren boven ons hoofd. Dus maar weer een bus muizengif gekocht. Helaas jongens....... Er zit niets anders op.
Hieronder kun je zien hoe het slopen van de kozijnen in het werk gaat......

1 opmerking:

Chris zei

Brrr, je moet er echt doorheen kunnen kijken, figuurlijk dan hoor. Natuurlijk niet leuk in deze tijd van het jaar, maar ik vind toch dat er veel gebeurt in korte tijd. Over een paar maandjes ben je al het ongemak weer vergeten. Ook de muizen!!

Er is een fout opgetreden in dit gadget