Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 19 december 2011

De verbouwing - stoffige kerst

Nog vier dagen te gaan en dan liggen de werkzaamheden een dag of tien stil. Voor die tijd hebben de heren bouwers nog grote plannen. En dat begon al afgelopen week. Ineens leek het wel of, nu het einde van het jaar steeds dichterbij komt, er nog van alles af moet komen. Nadat de kozijnen zijn verwijderd kwam de elektricien langs om de sleuven in de muren te zagen waarin de leidingen worden weggewerkt.

En dan ineens blijken er toch nog op het allerlaatst dingen te moeten worden gewijzigd. Spotjes ? Waar wilt u die hebben? Stopkontakten in de keuken? Hoeveel en waar? Wilt u de plafondspotjes apart kunnen regelen? Ja? Dan moet er een extra schakelaar bij komen. En... De meganische ventilatie? Het is natuurlijk wel handig als je die vanuit de keuken kunt regelen. Moet ook nog een schakelaar voor komen. En de wasemkap? Wat hadden we afgesproken? Door de muur of door het dak? De keukenman wil hem door de muur maar wij willen hem door het dak. Weer 20 minuten daarover debatteren.

Oh ja en toen kwam de installateur langs om de laatste ontwikkelingen te bespreken. Er was een bouwvergadering met de aannemer en de keukenbouwer is langs geweest om te controleren of de electricien het werk wel goed doet. En toen bleek afelopen weekeind dat er nog een lek in de nieuwe dakgoot is. Gelukkig blijkt dat dit komt omdat er nog geen loodstrip is geplaats. Dat wordt deze week voor elkaar gemaakt.
De buiten-vensterbanken zijn geplaatst. En vandaag is de stucadoor begonnen met het pleisteren van de muren.
Oh ja... ook de keuken wordt deze week nog opgemeten en ook worden de voorbereidingen voor de tegelvloer gemaakt.
Pfffff. ik ben wel toe aan even een weekje rust. In dat weekje moeten we nog wel achter sanitair aan maar dat lukt wel.
Oeps, vergeet dat we nog achter een schilder aanmoeten en ook de spotjes voor het plafond moeten nog besteld worden. Oh ja, de electricien vroeg of het centrale lichtpunt in de keuken inbouw of opbouw werd....... Ohhhhhh waar is mijn agenda......

1 opmerking:

conny's quilts zei

Oef wat een hectiek joh, hopelijk keert de rust gauw terug als alles eenmaal af is!

Er is een fout opgetreden in dit gadget