Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 5 februari 2012

Bouwstress

De keuken is mooi..... precies zoals ik het me had voorgesteld. Helemaal geworden zoals ik wilde, indeling, opstelling apparaten etc. Maar dat is niet zonder slag of stoot verlopen. En zelfs nu is hij nog niet helemaal af. Lees maar:
De afspraak was: maandag en dinsdag wordt de keuken geplaatst. Wij dus een afspraak maken met de stukadoor voor woensdag, kon donderdag de electricien de afdekplaten op de contactdozen plaatsen en ook het stucwerk uitharden. Vrijdag zou de schoonmaker komen om de hele ruimte schoon te maken.

Maar... niets gaat zoals je het plant. De keuken kwam pas op maandag rond half elf. De keuken handelaar vertelde dat ze dinsdags niet zouden komen maar vrijdag de keuken zouden komen afmaken. Grrrr. Ik in de stress want dat kon niet. Donderdag zou eventueel nog wel kunnen maar vrijdag echt niet. Donderdag konden zij niet. Probleem dus. Maar niet het mijne... Afspraak was 30 en 31 januari.  Aan het eind van de dag meldde de monteur dat hij de keuken donderdag zou komen afmaken. Pfffffff. Opluchting, kon de planning toch door gaan.
Maandagavond merkte ik dat er iets niet klopte met de vaatwasser en de lade eronder. Ik dus mailen. Dinsdagmiddag, telefoontje.... het zou allemaal goed komen. Ik moest maar afwachten tot de deurtjes ervoor zouden zitten. Kortom: niet zeuren..... Oh ja, de afspraak dat de keuken zou worden afgeplakt voor de stucadoor is ook niet nagekomen.

Donderdagmorgen. Geen keuken monteur.... Dinsdagmiddag, half een...... Ja hoor.... daar is hij. Aan het eind van de dag komt hij zeggen dat hij "gaat". De keuken is niet af maar morgen (vrijdag) is hij er om half acht weer en dat is de keuken binnen een paar uur klaar. En hij heeft bijna geen ruimte nodig..... Grrrrrrr. Dus ik weer mailen dat ik dan niet vind kunnen. 's Middags loop de eigenaar van de zaak hier rond en zegt niets, vertrekt weer en laat de monteur de boodschap overbrengen. Zo ga je niet met je klanten om.
Vrijdagmorgen half acht. Inderdaad de monteur is er en binnen vijf minuten ligt alles vol met ZIJN spullen. Om acht uur de schoonmaakploeg. Het is aan die jongens te danken dat alles die dag toch nog (op de keuken na dan) goed is afgelopen. Want tegen half twee vertrok de keuken monteur pas.Toen ik (dom en naïef) vroeg of de keuken nu echt klaar was... Antwoord: NEE!. Alles moet nog gekit worden, er ontbreken nog twee deurtjes (Oeps heeft iemand laten vallen en die zijn nu kapot. En...... Er zijn problemen met de vaatwasser. Die kan niet goed open nu de frontjes voor de laden eronder zijn geplaatst. (HOEZO?, Had ik dat probleem maandag al niet gesignaleerd?). Maar... er was al een andere vaatwasser besteld en die zou dinsdag of donderdag volgende week binnen komen en dan zou hij de keuken helemaal afwerken. Ik dus weer mailen over welk type ze dan besteld hebben (toch leuke te weten wat voor keuze een ander voor jou maakt, nietwaar?) Mail terug dat er inderdaad problemen zijn met de vaatwasser. Maar er is nog geen andere besteld. Of wij nog speciale wensen hebben m.b.t. een eventueel ander type (nee, ik wil alles wat er ook met deze vaatwasser mogelijk is). Kortom..... de keuken is er wel maar pffff. In één week meer problemen gehad dan de afgelopen vijf maanden bij elkaar.

7 opmerkingen:

Bianca zei

Verschrikkelijk met zulke mensen moeten werken zeg!
Maar af of niet, het ziet er wel erg mooi uit hoor!!
Nog even volhouden. Kun je het wel warm houden daar??

els koetsier zei

Nou Ja zeg. Wat is dit toch voor een keukenboer. De service is hier ver te zoeken zeg. Ze doen net alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Zo gaan ze echt klanten verliezen.

Floor zei

Balen zeg, al die stress! Je hoort dat wel vaker als het over keukens plaatsen gaat.
Maar goed hij staat nu, en ziet er mooi uit.
Hopelijk gaat het nu allemaal verder goed en kan je snel over.
Groetjes,
Floor

Chris zei

Wat een gedoe Yvon. Dat doet een beroep op je geduld hè? Gelukkig komt het toch allemaal goed en hij ziet er prachtig uit hoor!

Ingrid zei

(dacht dat ik al een reactie geplaatst had, vast iets niet goed gegaan)
Prachtige keuken Yvon!!! Het schijnt met keukens nooit goed te kunnen gaan. Vreselijk is dat.
Groetjes Ingrid.

Mirjam zei

Hij is mooi Yvon!!! Bij keukens hoor je altijd dat het niet goed gaat... ook afspraken met monteurs/timmerlui e.d. lopen nooit zoals afgesproken, jammer is dat altijd...

Heleen zei

Keukenboeren zijn ene ware ramp!! Hoor je toch haast nooit iets goed over. Maar je keuken ziet er nu wel prachtig uit. (dat wat er staat!)Succes hopelijk gaat het nu weer een tijdje voorspoedig!