Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 10 februari 2012

Stof, stof en nog eens stof......Neee... ik heb het (helaas niet over quiltstof maar over ander stof.  Dacht ik (naief dom blondje) vorige week dat we het ergste hadden gehad. Nou, dat was een echte misrekening.  En dat ging gepaard met heel veel lawaai en minstens zoveel stof. Gisteren begon het echte sloop werk. Eerst was de oude keuken gesloopt.

Er was iemand met een herriehamer bezig de tegels van de muren en vloer te verwijderen. Weer een ander was bezig met een slijpmachine een deuropening in de buitengevel aan het slijpen.

 Een derde brak een muur af en nummer vier was met een trilboor bezig de vloer uit de oude woonkeuken te slopen.

Ook de plafonds moesten eraan geloven .....

Kun je je het stof en de herrie voorstellen? De heren droegen allemaal keurig beschermdoppen op hun oren maar arme ikke moest het de hele dag aanhoren zonder die beschermende middelen.
En omdat de heren waren begonnen voordat de deuropening was afgeplakt veranderde mijn mooie schone woonkamer in een handomdraai in een mistige ruimte waar al dat stof naar binnen kwam. Oh....... GRRRRR Dat was niet de afspraak. Ik zag het allemaal even niet meer zitten. Op alle net schoongemaakte meubels en de vloer lag weer een laag stof. En dan heb ik nog maar niet over de rest van het huis want dat stof kom je nu overal tegen. Zelfs in de badkamer boven ligt stof. Op de overloop ligt stof......
Gelukkig kreeg ik vandaag hulp om het stof in de woonkamer weer grotendeels te verwijderen en kunnen we toch nog een beetje netjes het weekeind in. Het weekeind. Dat wil niet zeggen dat we kunnen bijkomen want
het behang moet uit de oude eetkeuken worden verwijderd. Dat zal niet eenvoudig gaan want inmiddels hebben ze wel de vloer verwijderd en uitgegraven en is er geen verwarming meer. Voor het gat in de pui zit een grote plaat gespijkerd dus licht hebben we er ook niet meer. Dat wordt werken in de kou met behulp van een bouwlamp........ Nee, het einde is nog lang niet in zicht.

7 opmerkingen:

Chris zei

Wat zal je blij zijn als je weer tijd hebt om met 'normale' stof bezig te zijn. Sterkte joh!

Heleen zei

Allemachtig!! Dat is echt met grof geweld de boel afbreken. Een voordeel dan is het ook maar in 1 keer klaar en kunnen ze straks weer opbouwen. Succes met de puinzooi.

Ingrid zei

Sjemig wat een sukkels. Dat had best anders gekund. Sterkte met de kou en het donker.
Groetjes Ingrid.

els koetsier zei

Het zit je ook niet mee Yvon. Nog ff doorbijten meissie

Floor zei

Ja, mannen hè..... die werken graag met grote machines, maar denken nooit aan afdekken of beschermen.
"Stof???? Nog nooit gemerkt dat het stof geeft".
Nee, natuurlijk niet, daar zijn wij vrouwen goed (voor) in om dat allemaal weer op te ruimen en schoon te maken...... zucht.
Sterkte en hou die mannen in de gaten!
Groetjes,
Floor

Johanna Zweden zei

denk ik stof, stof, stof! mooie lapjes te zien, maar nee het is dus echt stof!!!
Sterkte met het opruimen
Fijn weekeinden groetjes Joke

Anoniem zei

Heel veel sterkte met alles. Denk maar aan het mooie eindresultaat