Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 18 februari 2012

het oude huis

 

Zo... even tijd om weer bij te praten. Het 2e deel van de verbouwing valt me zwaarder dan deel 1. Tijdens deel 1 konden we toch een beetje gewoon blijven wonen. Nu we in het nieuwe gedeelte wonen wordt het oude huis gestript. Althans het deel waar we al die jaren niets aan hebben gedaan. Dat betekent dat we daar eigenlijk helemaal niet meer kunnen komen. Wil je naar het toilet dan moeten we buitenom, via het kantoor. Zag de woonkeuken er eerst nog zo uit.
Na dat het meeste was verhuisd za diezelfde ruimte er zo uit.
En nog geen week later is de vloer verwijderd, een kozijn in de buitenmuur gemaakt, al het behang eraf gehaald, leidingen gelegd en is er een begin gemaakt met het aanleggen van de badkamer.
De voormalige woonkamer ziet er niet veel beter uit. De schoorsteen is gesloopt, het plafond  ligt eruit. Kortom. Een grote chaos.
Vorig weekeind had ik geholpen om , zittend op een houten bankje, het onderste behang van de muren te halen . Had ik beter niet kunnen doen. Het gevolg was de eerste nachten van de week niet kunnen slapen van de pijn. Pijn die zelfs zo erg is dat zelfs liggen niet lukt. Dus de rest van de week weinig kunnen doen. Gelukkig ging het slapen de afgelopen 2 nachten weer redelijk. Maar behang trekken zit er dus niet meer in voor mij. Daardoor krijgt DH het extra druk.  Gelukkig probeert hij het gefaseerd te doen.
Hieronder een kleine impressie v an wat er de afgelopen week is gebeurd.

4 opmerkingen:

Johanna Zweden zei

Nu dat zal schitterend gaan worden, wat zal jou huis mooi zijn als dat af is

fijne zondag groetjes joke

hilde zei

nou nog een beetje geduld en je zit mooi in je huisje.
Tegen de zomer is alles weer in orde en kan je echt genieten

els koetsier zei

Pffffffffff je kent het helemaal niet meer terug. Nog ff doorbijten al zal het niet mee vallen.

Heleen zei

Allemachtig wat een puinhoop! Gelukkig werken ze hard door en zie je alweer een beetje opbouw! Doe samen toch voorzichtig aan! Je moet straks nog wel ervan kunnen genieten hoor! Nog even door deze flinke zure appel heenbijten!