Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 11 januari 2013

Ons manneke......


Het gaat al vanaf de zomer niet zo goed met Verdi. Hij werd kortademig en we dachten dat het misschien aan zijn hart zou liggen. Ook kreeg hij de afgelopen weken een bult boven op zijn kop die steeds groter werd en we vonden dat hij niet goed meer kon springen. Elke keer als hij op de bank wil springen tast hij met zijn snuit eerst af hoe hoog hij moet. Ook zijn linkeroog begon steeds meer uit te puilen.
Dus vanmiddag naar de dierenarts geweest.


Geen goed nieuws.
Verdi heeft een tumor in het schedelbot boven zijn oog. De tumor groeit naar buiten en naar binnen. Daardoor komt er druk op zijn linkeroog en daarmee kan hij niet goed meer zien. Verder heeft hij een verlamming aan zijn stembanden waardoor hij regelmatig een benauwd gevoel heeft en dus gaat "hoesten". (Het schijnt dat labradors daar vaker dan andere honden last van hebben) We vonden het al zo vreemd dat hij de afgelopen weken nauwelijks meer blafte. We kregen het advies hem de komende maanden nog maar goed te verwennen want Verdi heeft nog maar een paar maanden te leven. Alhoewel we wel een niet al te rooskleurige boodschap hadden verwacht. Dit niet. Er is helaas niets aan te doen. Dus nog maar een paar maanden en dan moeten we afscheid nemen van ons manneke....
Ik heb echt heel verdrietig.

7 opmerkingen:

Elly (creatieveling Elly) zei

Wat een rot bericht. Verwen hem nog maar lekker en ik hoop dat je toch nog van hem mag genieten

Bianca zei

Oh Getver Yvon, wat een rotbericht voor jullie! Net wat Elly zegt, ik hoop dat jullie toch nog een poosje van hem mogen genieten voor het onvermijdelijke afscheid.
Sterkte.

Ineke Hulzebos zei

Oh Yvon, wat erg!!! Heel veel sterkte

Floor zei

Wat een triest nieuws is dat.
Wat zal elke dag nu moeilijk zijn.
Dan zie je dat snuitje en steeds moet je dan denken: over enige tijd is hij er niet meer.
Lekker verwennen en veel genieten van hem dat is het enige wat je kunt doen.
Want vast wennen aan het idee dat hij er niet is.... dat werkt niet.
De klap komt toch wel als het echt zover is.
Sterkte er mee.
Groetjes,
Floor

Chris zei

He bah Yvon wat een naar bericht! Het is altijd zo verdrietig als een dier dat zo met je gezin verweven is zo ziek is en je ziet het lijden. Jullie zullen zeker weten extra lief voor hem zijn. Dat heb ik ook al met Max. Zijn einde komt ook steeds dichterbij. Geef Verdi maar een dikke knuffel van mij en jij ook hoor!

Anoniem zei

Oh wat is dit toch verdrietig te moeten horen. Verwen hem maar heerlijk. Ik hoop dat die niet te veel pijn gaat krijgen. De schat. Lieve groetjes van Wilma

Heleen Kok zei

Yvon wat een naar bericht! Zo sneu voor Verdi en wat zal het afscheid straks zwaar zijn voor jullie. Probeer de komende maanden van elkaar te genieten en verwen hem maar lekker.