Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 25 januari 2013

vetbollen

Jaren geleden maakte ik altijd zelf de vetbollen voor de vogels. Later ging ik ze in de dierenwinkel kopen. Maar vorig jaar kocht ik in de supermarkt een emmertje vol. Maar de vogels keken er niet aan om. Ik dacht eerst dat het misschien oude vetbollen waren. Dus aan het begin van deze winter een nieuw emmertje gekocht. Maar ook naar deze bollen wordt niet omgekeken. Al vriest het dat het kraakt en al is er verder geen voedsel meer. De bollen blijven onaangeroerd.
Wat me wel is opgevallen is dat ze er zo donker uit zien. In ieder geval zitten er bijna geen zaden meer in. Ik heb er nu een paar kapot gemaakt en meng dat dan door het andere voer dat ik strooi. Ben benieuwd of ze zo wel worden opgegeten.
Net of het oud vet is waar ze van worden gemaakt.
Is dat jullie ook opgevallen?

Oh ja.... ook nog even een paar mooie foto's.... Gelukkig scheen het zonnetje want de meeste dagen was het hier helemaal grijs...

3 opmerkingen:

Chris zei

Ik heb precies dezelfde ervaring met die vetbollen als jij. Ik maak ze af en toe ook stuk, strooi wat op de grond en dan komt het roodborstje wel smullen.
Prachtige foto's Yvon, vooral die panorama foto. Heel mooi. Gaat het goed met Jordy? Fijn weekend.

Els koetsier zei

Wat een prachtige foto's weer Yvon.
het valt mij ook op dat ze niet eten aan de vetbollen. heb eeb grote bol met vetbollen en pinda's achter in de tuin hangen en pinda's zijn op en vetbollen is nauwelijks aangegeten.

Misscien toch maar even kapot maken.

Floor zei

Het viel mij ook al op van die vetbollen, maar eigenlijk dacht ik dat ik ze verwend had met los zaad en pinda's.
Grotere vogels eten er wel van, nemen soms een hele bol mee, maar de kleintjes hebben er geen trek in.
Zou best kunnen dat het oud vet is, want ze worden ook steeds goedkoper.
Misschien toch weer zelf maken?
Mooie foto's!
Groetjes,
Floor