Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

maandag 27 december 2010

terugblik op 2010

 
Het jaar is alweer bijna voorbij. Ik zat mijn oude agenda zo eens door te bladeren en zag dat het een heel erg druk jaar is geweest. Met hoogte- en dieptepunten. We zijn dit jaar met een strenge winter met veel sneeuw  begonnen en sluiten het jaar op dezelfde manier af. Poeh wat een sneeuw en wat een kou. Maar het leverde wel mooie plaatjes op.
HPIM2418 
P1095799 
Zoals elk jaar heeft ook dit jaar een aantal dieptepunten gekend. Een steeds teruglopende gezondheid. Meer pijin, minder mobiliteit. Maar het belangrijkste om op terug te kijken zijn de hoogetepunten. En hoogtepunten waren er best wel veel. Vijf keer er tussen uit geweest.
Het begon eigenlijk al op 1 januari toen DH en ik te gast waren om samen met Hilde in Bouillon  het nieuwe jaar te begroeten. Voor Dh de eerste keer Bouillon. Voor mij alweer de derde keer. Gelukkig konden Hilde en DH het gelijk al goed met elkaar vinden. En dat is oh zo belangrijk. Dat je vriendschappen kunt delen.
PC319245 
PC319228 
Nog maar net terug thuis stond alweer het volgende uitje op de agenda. Met Ingrid een weekeindje Limburg  om aanwezig te zijn bij de eerste Jopie's Dromenquiltdag in het Zuiden. Het was een echt winters weekeind... maar ook een hartverwarmend weekeind met een gezellige dag in Kerkrade.
 Jopie's Dromenquilt dag 011verkl
Amper twee maanden later was er ons  tweede quiltweekeind in Lunteren. Een weekeind van elkaar weer ontmoeten en gezellig bijkletsen en lekker eten, heel veel en heel lekker eten.
P3129800 
P3129829 
In mei dan weer drie heerlijke weken Denemarken om bij te komen van alle drukte.
P6020800 
Helaas werd onze vakantie onderbroken door het bericht dat Jordy onze Pony ernstig ziek was. We hebben ons maanden zorgen gemaakt over hem en het vergde heel veel extra verzorging. Gelukkig na maanden zorg knapte hij op en het gaat nu heel goed met hem.


In juli was er nog een weekeind Maastricht gepland om te gaan genieten van een concert van Andre Rieu op het Vrijthof. Een snikheet weekeind maar we hebben uitbundig genoten van het concert.
Toen was het inmiddels alweer augustus. tijd voor de jaarlijkse ontmoeting van de Quiltangels in Bouilon. Een aantal heerlijke dagen waarin we genoten hebben van elkaars gezelschap en het schitterende huis van Hilde, Gite-B.
P8081389 
En natuurlijk waren er ook een heleboel dingen in gang gezet dit jaar. De Stichting Jopie's Dromenquilt ging haar eerste jaar in en het is een groot succes. Heel veel winkels steunen ons en ook veel, heel veel quiltsters hebben de weg naar onze stichting gevonden. Privxc3xa9 is eindelijk het traject in gang gezet om ons huis te gaan aanpassen en verbouwen. Dat zal veel energie gaan kosten maar ik zal zo blij zijn als dat eindelijk is gebeurd. Dus daar zijn we het nieuwe jaar druk mee.
Ondertussen was het alweer herfst geworden. En langzamerhand kwam november in zicht. De maand waarin Hilde en ik naar Houston zouden gaan. Wat een avontuur !
3c2e12dc 
IMG_3085 
En nu zijn we alweer in december aangeland. Een druk en turbulent jaar ligt achter mij. Veel gebeurd, veel beleefd. Maar toch ook heel veel reden tot dankbaarheid. Met Jordy gaat het goed, DS heeft een baan gevonden. Medemens heeft haar plekje gevonden, net als Pukkie. En wij? Wij zijn gelukkig, gezond en hebben geen persoonlijke verliezen geleden. Wat wil een mens nog meer?
En het volgend jaar? Ach dat gaan we met vertrouwen tegemoet want al zal ook dat jaar zijn hoogte- en diepte punten hebben. Als we gezondheid, liefde en vriendschap hebben dan kunnen we de wereld aan.
Live Well,
Laugh often,
Love Much
and
Look ahead!


Geen opmerkingen: