Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 2 juli 2011

Het zit er weer op

De tijd gaat snel, heel snel. Helemaal als het gezellig is. En dat is het geweest de afgelopen week. We zijn dus weer terug. Terug uit Bouillon, terug uit het heerlijke huis van Hilde Gite-B. We hebben weer "ouderwets" genoten. Zaterdagmiddag kwamen we aan. Miny, DH en onze blonde belg  Verdi. Na alles uitgepakt te hebben lekker op het balkon zitten genieten van het uitzicht. De zondag lekker rustig aan gedaan. Veel zitten stitchen, lezen en kletsen. Zondagavond rond 8 uur arriveerde Hilde. Zo bijzonder dat al zie je elkaar maar een paar keer per jaar, op het moment van ontmoeten is het net alsof de laatste keer "gisteren" was.
Maandag zijn we het huis van Hilde in Senseruth gaan bewonderen. Wat is daar al veel gedaan de afgelopen twee jaar. 
P6272736
De keuken  is erg gezellig aan het worden en ook de openslaande deuren achter in het huis zitten er in.
P6272745 
En bestond vorig jaar het uitzicht nog uit een oude schuur...

 P8038367
Nu is die schuur afgebroken en vanuit het huis is dit wat Hilde zal zien als ze 's morgens uit het raam kijkt.
P6272746
Nee, ze heeft niet stil gezeten. Er is zelfs een nieuw dak op het huis gekomen. En de enorme zolderruimte die nu is ontstaan zal straks haar quiltattelier worden....
IMG_1247
Na het bezoek aan Sensenruth zijn we nog even naar het "graf van de reus" gereden waar je een schitterend uitzicht hebt. En het was daar heerlijk. Inmiddels was de temperatuur al opgelopen tot boven de 30 graden maar daar kon je heerlijk in de schaduw genieten van het uitzicht en er was een heerlijk fris windje.....
IMG_1257
Als je goed kijkt zie je in de heuvel het "gezicht" van de reus.
De rest van de maandag hebben we heerlijk op het overdekte terras bij Hilde doorgebracht. Lekker in de schaduw.
Dinsdag moest Hile helaas weer richting Brussel om te werken en moesten wij de rest van de week ons zien te vermaken. Nou lukt dat natuurlijk altijd wel als je van patchen houdt. De dinsdag was het nog warmer dan de maandag en ook die dag zijn we lekker in de schaduw gebleven. Tegen 6 uur begonnen zich donkere wolken te vertonen en af en toe weerlichtte het. Tegen 8 uur brak het ontweer in alle hevigheid los.

Windstoten en regen, heel veel regen. Maar op het overdekte terras zaten wij uit de wind en regen te genieten van het natuurgeweld. De zon ging achter de bergen schuil en het weerlichtte heel erg. Maar onder het genot van een glas wijn is dat best uit te houden.
Woensdag zijn Miny en ik een dagje weg geweest. DH en hond bleven achter en hebben
IMG_1350
zich die dag ook best vermaakt.
DH heeft de "tuin" gedaan... De lavendel dreigde te overwoekert en dat kon hij niet aanzien. Dus is hij de strijd met het onkruid aangegaan.

IMG_1289 
P6302769
En Verdi?
P6262718 
 Verdi heeft zich gedragen zoal het een rechtgeaarde lab betaamt.... Hij "bewaakte" het fort....
IMG_1303
En wij hebben ons ook goed vermaakt die dag. Gelukkig was de temperatuur drastisch gedaald tot een aangename 19 graden. Heerlijk weer om een dagje te gaan stappen. Er was een quiltwinkel in Ruette waar we graag naar toe wilden maar die bleek alleen 's middags open dus toen naar Le point du patch. Een leuke quiltwinkel waar je heel gastvrij wordt ontvangen. Ze hebben daar leuke stoffen en heel veel stitcherie en borduurpatronen, knoopjes, bandjes, stoffen en boeken.
En natuurlijk hebben we daar inkopen gedaan.
Dit is mijn oogst. Een schitterend boek met meer dan 150 embroidery steken. Allemaal aan de hand van foto's uitgelegd., een lief applicatiepatroon, een stuk vilt, zijdelint, een paar strenge multicolor dmc en natuurlijk wat stof...... De stofjes zijn voor de bom van Leanne Beasly die  in het tijdschrift Vignette staat. Op het quiltforum had iemand er al eens iets over geschreven en toen Miny en ik  het tijdschrift zagen zijn we er als een blok voor gevallen. Zulke vrolijke stitcheries en mooie stoffen.
IMG_1414 
 Ook Miny heeft goed haar best gedaan met inkopen.
IMG_1415
Een aantal mooie japanse stoffen, wolvilt, zijdelint en een schitterende lap stof voor de embroidery village bag die we gaan maken.
We ook weer veel inspiratie kunnen opdoen. Wat vinden jullie van deze quilt.
IMG_1394
Een heel eenvoudig blok maar elk blok is zo schitterend versierd met borduurwerk....
IMG_1395
Zo eenvoudig maar zo schitterend.
We hebben in  Virton heerlijk op een terrasje gelunched en toen nog "even" naar de quiltwinkel in Ruette. Aan het eind van de middag zijn  we weer richting Bouillon gereden. Ook van de rit hebben we genoten want we hadden de "toeristische" route gekozen en we kwamen daardoor langs een schitterend uitzichtspunt.

En toen was ook de woensdag alweer voorbij. 's Avonds lekker gegeten, gekletst en natuurlijk een lekker glas wijn om de avond te besluiten. Wat gaat de tijd toch snel.
Donderdag hebben we ook een flinke rit door de omgeving gemaakt. Nu met z'n drieen. Verdi bleef thuis. We zijn naar Rochehaut geweest. Weer een plek met een mooi uitzicht. P6302815
Maar ook een plaatsje met mooie plekjes, leuke restaurantjes en winkeltjes.
P6302816
P6302817 
P6302831
P6302830
En terwijl we op een terrasje zaten te genieten van onze laatste vakantiemiddag...
P6302824
(Jawel, als we het doen, doen we het goed)!...... Voegde zich een onverwachte gast bij ons. Was niet weg te slaan en heel erg nieuwsgierig of we soms iets hadden besteld waar hij ook wel trek in had. Helaas voor hem was er niets van zijn gading.
P6302833
En toen was de laatste avond in de Gite alweer aangebroken. Vrijdagmorgen de auto gepakt en weer richting Nederland. Er was een eind gekomen aan weer een heerlijke week in Gite-B.
Hilde bedankt!!!!!
 Meer foto's van de Gite, Bouillon en de ongeving kun je zien in het fotoalbum van vorig jaarGeen opmerkingen: