Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 24 juli 2011

Kludemagasinet

De afgelopen week plofte het "Kludemagasinet" weer op de mat. Het kludemagasinet is het tijdschrift van het Deense Quiltersgilde. Ik ben al een aantal jaren lid van het Deense Gilde en in hun blad staan vaak heel leuk patronen.
S__nderho_Kro Ook dit keer kwam ik een heel erg leuk patroon tegen. De Fan�quilt. En ook het verhaal achter deze quilt is heel eg leuk. Het verbindt Nederland met Denemarken. Het verhaal luidt.
 31-Soenderho8
Het middenstuk van elk blok verwijst naar  de ongewone ramen in de deuren van de huizen in het plaatsje S�nderh�. De driehoeken en de manier waarop het blok in elkaar zit, doet denken aan de antieke Nederlandse tegels die werden gebruikt als ballast in schepen die Fan� aandeden  en zo  op het eiland belandde. De blokken worden  op punt geplaatst om een ??levendig ontwerp te krijgen.
En dit is de quilt:
Fanoquilt2
En zeg nou zelf… is het geen plaatje????? En zo'n sinpel patroon. Maar juist door in één kleur te werken geeft het zo'n bijzonder effect.
Weer iets om op mijn wimmetjes-lijst te zetten. Rode stofjes heb ik gelukkig genoeg. Ooit gespaard voor de Red Deliscious…. Maar omdat ineens iedereen daar mee begon …. nooit aan begonnen. Dus nu komen die lapjes goed van pas voor als ik ……..

1 opmerking:

Floor zei

Heel mooi dat rood met wit.
Zie je vaker de laatste tijd en het spreekt me wel aan.
Wanneer ga je beginnen? Oeps vast eerst nog wat af te maken...
Groetjes,
Floor