Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

woensdag 2 november 2011

Kostbaar....

Nu ik aan het opruimen ben en al mijn quiltspullen uitzoek en/of tijdelijk inpak merk ik pas wat een kostbare verzameling stoffen en andere spullen ik in de loop vaan de tijd heb verzameld. Mijn stoffen voorraad, boeken, linealen, garens (en niet te vergeten mijn naaimachines)  en alles wat verder met quilten te maken heeft. Heel voorzichtig heb ik geprobeerd een optelsom te maken van alles. Wow... wat een kapitaal. En dan heb ik het nog niet eens over alle quilts die inmiddels af zijn.

En toen bedacht ik het volgende..... Ik heb alles wel extra verzekerd. Dus mocht er brand zijn of inbraak, dan zijn mijn quiltspullen apart verzekerd.
Maar wat ik mij ook realiseerde is dat ik alles niet heb beschreven in mijn testament. Aan alles gedacht maar dit vergeten. En wat gebeurt er mee als ik er  niet meer ben? Zal degene die alles gaat uitzoeken wel beseffen wat een kostbaar bezit  het is en wat een kapitaal dat alles vertegenwoordigd? Natuurlijk geen leuk onderwerp maar het speelt me wel heel vaak door het hoofd.

Hebben jullie daar iets voor geregeld? Bijvoorbeeld al je quiltspullen doneren aan een goed doel of vermaken aan een goede vriendin? Ik ga binnenkort toch maar eens onze notaris bellen om te vragen of dit nog op een eenvoudige manier kan worden toegevoegd aan  het testament.... Want ik moet er niet aan denken dat al die spullen die ik met zoveel zorg heb verzameld in de kliko verdwijnen.....

2 opmerkingen:

Chris zei

Nou nee, daar heb ik niet zo op die manier over gedacht. Meer zo van, dat gaat naar mijn dochter.

Floor zei

Zelf heb ik geen echt testament, maar wel een soort wilsbeschikking gemaakt voor mezelf.
Daarin heb ik alleen een antieke quilt genoemd die naar iemand gaat.
Mijn eigen quilts dus niet, maar ik neem aan dat ze wel wat uitzoeken.
Heb ook nog honderden tekeningen, tja wat daar mee gaat gebeuren..... misschien weggegooid.
Maar je kunt ook niet al die spullen aan iemand vermaken die het misschien niet wil hebben.
Moet je eerst alles navragen.
Misschien alles maar naar quiltvriendinnen of een quiltclub?
Hoop dat het nog heeeeeel lang duurt hoor!
Groetjes,
Floor