De benodigdheden zijn:
1 wekfles van 1,5 liter.
1 liter jonge jenever of brandewijn
1 nmooie grote, sappoge sinasappel
40 suikerklontjes
40 chocolade mocca-boontjes
1 vork
De wekfles heel goed schoonmaken met kokend water en soda
de sinasappel afboenen en met de vork er tien x in prikken (= 40 gaatjes)
de moccaboontjes en de suikerklontjes in de wekfles doen
Daar de sinasappel bij en de jenever (of brandewijn).
Goed schudden en weg zetten op een donkele plek.
Om de paar dagen de fles even schudden om er voor te zorgen dat de suiker en de boontjes oplossen. Sommigen snijden de sinasppel ook nog eens middendoor.
Na 40 dagen de sinasappel eruit halen. De likeur door een fijne doek zeven. Om een nog fijnere smaak te krijgen, de sinasappel uitpersen bij de likeur doen en dan zeven.
De karaf met de likeur vullen.
De karaf met de likeur vullen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten