Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

dinsdag 1 november 2011

Het is weer bijna tijd om......

een begin te maken met de voorbereidingen voor de 40-dagen likeur. Wat is 40-dagen likeur? Een heerlijke, zelfgemaakte, sinasappellikeur. De naam 40-dagen likeur komt omdat het 40 dagen duurt voor de likeur klaar is. Dus als je met kerst een heerlijke likeur wilt drinken moet je half november uiterlijk beginnen.

De benodigdheden zijn:
1 wekfles van 1,5 liter.
1 liter jonge jenever of brandewijn
1 nmooie grote, sappoge sinasappel
40 suikerklontjes
40 chocolade mocca-boontjes
1 vork



De wekfles heel goed schoonmaken met kokend water en soda
de sinasappel afboenen en met de vork er tien x in prikken (= 40 gaatjes)
de moccaboontjes en de suikerklontjes in de wekfles doen
Daar de sinasappel bij en de jenever (of brandewijn).
Goed schudden en weg zetten op een donkele plek.
Om de paar dagen de fles even schudden om er voor te zorgen dat de suiker en de boontjes oplossen. Sommigen snijden de sinasppel ook nog eens middendoor.

Na 40 dagen de sinasappel eruit halen. De likeur door een fijne doek zeven. Om een nog fijnere smaak te krijgen, de sinasappel uitpersen bij de likeur doen en dan zeven.
De karaf met de likeur vullen.

Het resultaat? Een heerlijke likeur......

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget