Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 11 mei 2012

De voordelen.....

Jullie zullen je natuurlijk afvragen hoe het staat met de verbouwing. Alhoewel nog niet alles op zijn plek staat in het verbouwde gedeelte begint het nu echt wel ergens op te lijken. Het laminaat in de slaapkamer is gelegd. De gordijnen besteld (duur t een paar weken) en dan... dan kan eindelijk ook het bed naar beneden.
Inmiddels staan de wasmachine en droger al op hun plek, dus wassen wordt ook al beneden gedaan.

En nu komen we toe aan het opruimen van alles wat de afgelopen maanden een andere plek moest krijgen en dat niet heeft gekregen. Het begon met het uitruimen van de linnenkast. Al het overbodige krijgt een goede bestemming. Want zeg nu zelf, wat moet een mens met 10 een-persoonsdekbedovertrekken en hoeslakens als er hooguit 2 logees tegelijk komen. Dus het overtollige linnengoed gaat naar een paar dames die dekentjes naaien voor weeshuizen in Roemenie.
En dan al die boeken. Nodig tijd om echt uit te zoeken welke ik ooit denk nog eens te lezen. En de rest????? WEG ERMEE. Naar de kringloop.
Datzelfde geldt voor cd's, schilderijtjes,. lampen, spiegels. Alles wat in het oude gedeelte stond en niet meer nodig is kan naar de kringloop. Ook de koelkast (eigenlijk zo goed als nieuw) gaat weg. Niet meer nodig. Heerlijk dat opruimen. De afgelopen week zijn al een flink aantal zakken en dozen weggebracht.
Maar we zijn er nog lang niet want in de loop der jaren is er veel bewaard. Tot twee keer toe zijn er huishoudens in elkaar geschoven en zijn wederzijds ouders overleden. Dus veel spullen die ik in eerste instantie niet kwijt wilde. Nu is het tijd om alles eens kritische te bekijken en dan keuzes te maken. Wat moet ik het het (wel heel mooie) theekastje van mijn moeder? het staat nu alweer tien jaar in de schuur. Eigenlijk jammer maar ik doe er niets mee dus: weg dan maar. Pff zoveel dat weg kan. En zelfs dan blijft er genoeg over waar ik op dit moment nog geen afstand van kan doen. Zoals al het oude serviesgoed. Kan er nog niet echt afstand van doen. Tenzij ik iemand kan vinden die het echt op waarde weet te schatten. En hetzelfde geldt voor de glazen en de theetafel van mijn opa. Het oude klokje. Dus ik zie het er van komen dat zo'n opruimronde zich de komende jaren nog vaak zal herhalen. 

6 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Moeilijk, moeilijk , moeilijk.....succes!!!Vind het zelf erg moeilijk, maar wat moet, dat moet dan maar hé?
Groetjes

Bianca zei

Opruimen is niet altijd makkelijk, maar soms zó bevrijdend! Letterlijk. Ruimte in je huis is ruimte in je hoofd. Ik ga meestal om het jaar de zolder na en alles wat ik meer dan een jaar niet aan gedacht heb of nodig heb gehad gaat weg.
En de echt waardevolle dingen kun je altijd nog op Marktplaats verkopen of een eigen blog-winkel beginnen. Krijg je weer wat ruimte in je portemonnee (voor stofjes!)
Succes er mee!

Chris zei

Toch best lastig om uit te zoeken en te beslissen wat weg kan/moet. Dan moet je af en toe rigoureus zijn.
Ik zie een héél bekend servies, boerenbont. Dat gebruik ik nog steeds, sinds mijn studietijd, kan je nagaan.
Nou joh, sterkte er mee, maar je schiet toch al lekker op. Dagdag.

Floor zei

Wat lijkt me dat verschrikkelijk moeilijk om al die leuke spulletjes weg te doen!
Ik ben meer van: geef maar allemaal hier, ben gek op oude spulletjes, maar mijn huis puilt ook uit.
Natuurlijk is het een mooie moment nu, alles lekker opruimen zodat je weer ruimte krijgt.
Nou sterkte er mee.
Groetjes,
Floor

marga zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Christina zei

Dan zou je willen dat je 10 kinderen op de wereld had gezet en het onder hen kon verdelen.