Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zondag 4 september 2011

De fundering

Na het ontgraven kan met de voorbereidingen voor de fundering worden begonnen. Dat betekend riolering aanleggen, leidingen leggen want als eenmaal de betonvloer er op ligt kun je er niet meer bij. Een van de nadelen is dat de afvoeren van de hemelwaterafvoer moet worden losgekoppeld. Die worden nl. in een later stadium buiten het te bebouwden oppervlak aangelegd. En daar moet dan een tijdelijke oplossing voor worden gevonden.  En die hoeft natuurlijk niet echt mooi te zijn. Nou mooi is die oplossing niet geworden maar wel effectief.
En ook aan de andere kant is een oplossing gevonden om het water weg te laten lopen.

En dan kan worden begonnen met het andere werk.......

Geen opmerkingen: