Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

dinsdag 13 september 2011

Op plavuizen jacht

Vanmorgen zijn we plavuizenjacht gegaan. Ik zag daar als een berg tegenop. Want al weten we ongeveer wat we willen. Het kunnen vinden is een tweede. En het liefst ook nog binnen budget. In de begroting van de aannemer stond wel een stelpost voor tegels en plavuizen maar naar onze (bescheiden) mening wel wat aan de lage kant. Zeker nadat we al wat vooronderzoek hadden gedaan wat prijzen betreft.

En we willen wel graag binnen het budet blijven. En als het kan eronder want dingen zullen altijd duurder uitvallen dan begroot.

En als je een goed adres wilt vinden zonder eerst half Nederland te hoeven afstruinen ga je om je heen vragen naar de ervaringen van anderen. En zodoende kwamen we terecht bij Meijer tegelhandel in Lutten.


Ik had van te voren netjes een lijstje gemaakt van alle vertrekken met het aantal m2 en de prijs die in de begroting als stelpost was aangehouden.

En ik kan nu al zeggen dat we zijn geslaagd. Professioneel en snel werden we geholpen. Onder het genot van een kop koffie eerst praten over wat we gingen bouwen, waar het aan moest voldoen, wat onze smaak was etc. etc.  En toen ging het eigenlijk heel snel. Alleen de tegels en plavuizen die aan onze smaak voldeden werden getoond en uiteindelijk was de eerste plavuis die ons werd getoond ook degene waar uiteindelijk onze keus op viel. Alles krijgt een strakke (industriele) uitstraling. Stalen profielen (in het zicht), veel glas (tot boven aan toe). Witte muren, geen plafond. En daar past de plavuis die we hebben uitgezicht prima bij. Een mooie iets genuanceerde plavuis met wat relief erin. Afmetingen? 45 x 45 cm. Dan voorkom je dat je een grote te egale vloer krijgt. Het heeft wel wat van leisteen weg.Voor de badkamer waren we nog sneller klaar. Gelijk bleek de keuze die ons werd getoond de juiste te zijn. Ik wil ook in de badkamer een sobere, strakke uitstraling. Dus er is gekozen voor glanzend witte wandtegels van 25 x 45 cm en een antraciet grijze vloertegel die iets stroef is. Geadviseerd werd niet te grote plavuizen voor de badkamer te nemen om zo nog meer uitglijden te voorkomen.

Verder wordt er op een speelse manier met deze twee tegels gewerkt. Er lopen banen van de vloer door in de muur op de plek van het toilet, de wastafels en de douche. Het getekende ontwerp moet nog komen maar dat zien jullie later wel.
 Oh ja, we krijgen ook plinten van dezelfde plavuis soort met als afdekking een heel dun aluminium profiel (voorkomt dat de randjes smerig worden)

.
Zo dus we hebben een productieve morgen gehad en..... we zijn echt flink binnen het budget gebleven. Wow... daar hadden we niet op gerekend.

Geen opmerkingen:

Er is een fout opgetreden in dit gadget