Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

zaterdag 29 oktober 2011

Herinner je je deze foto nog?

DH die in het voorjaar de mussenflat ophangt tegen de schuur?
Dat zal best wel..... want de flat is tot twee keer toe bewoont door een stel mussen familie's. En toen heb ik de volgende foto gemaakt.

Wat hebben we genoten van het aan en af vliegen van pa en ma mus. Maar ook nadat de jongen waren uitgevlogen kwam de hele familie nog regelmatig het nest bezoeken. Ze zaten dan met z'n allen op de nok van het dak en af en toe ging er nog een op het stokje zitten om naar binnen te kijken.

Nu is het herfst en is het tijd om het nestkastje een najaarsschoonmaak te geven. Alles wat de mussen er met zoveel liefde in hebben verzameld moet er uit om te voorkomen dat er ongedierte in blijft.
Dus vanmorgen heeft Dh de nestkast weggehaald en open gemaakt. En wat hij daar aantrof wil ik toch even laten zien.
Wow wat is er hard gewerkt voordat de eitjes gelegd konden worden. Een dik pak met strootjes, veertjes en paardenhaar.

Jammer maar wel beter. Nadat het is schoongemaakt wordt er wat vers stro ingelegd zodat ze de kast de komende winter ook als schuilplek kunnen gebruiken. In het voorjaar weer schoonmaken en dan kunnen pa en ma een schoon nieuw nestje bouwen voor hun jongen.

2 opmerkingen:

Bianca zei

Geweldig hoe beestjes toch zulke mooie bouwsels kunnen maken he?
Toen wij de garage afbraken voor een nieuwe grotere, zat er in 1 van de spouwmuren een heel gangenstelsel van tunneltjes en nestjes van muizen die dat in het piepschuim uitgeknaagd hadden. Helaas heb ik er geen foto van kunnen maken, want voor ik dat bedacht had mn vent de voorhamer al weer rond geslingerd....
Fijn weekend daar en een natte neus voor Tijger

Floor zei

Die vogeltjes maken mooie nestjes en lekker warm.
Grapig dat ze zelfs ook plukjes kattenhaar mee naar binnennemen, moet toch niet lekker ruiken voor een vogeltje.
Toen wij verleden jaar het nestkastje schoonmaakte, zat er nog een dood jong vogeltje in.
Was niet krachtig genoeg om uit te vliegen en is toen dood gegaan.
Zo zielig!
Heb hem of haar maar in de tuin begraven.
Groetjes,
Floor