Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 21 oktober 2011

Oranje BovenVanaf 8 oktober is er op  Paleis Het Loo de tentoonstelling ‘ORANJE BOVEN!’, met souvenirs die herinneren aan gebeurtenissen rond het Huis van Oranje. Een van de opmerkelijke souvenirs in deze tentoonstelling is een 18 meter lange merklap die geborduurd werd ter ere van de 80-ste verjaardag van koningin Juliana in 1989.

In 1988 werd door het damesblad Libelle  een oproep gedaan  aan lezereressen om een merklapje voor de jarige koningin Juliana te borduren. Van maar liefst 206 ingezonden merklapjes werd de langste merklap ter wereld gemaakt. Heb jij destijds meegeborduurd, of ken je iemand die dat heeft gedaan? Paleis  Het Loo wil graag de persoonlijke herinneringen van de lezeressen aan het cadeau optekenen.


De huidige tentoonstelling is een uitstalling van allerlei materialen en souvenirs die zijn uitgegeven rond gedenkwaardigheden in het Huis van Oranje. De 18 meter lange merklap is een pronkstuk. De meest unieke verhalen maken kans op een VIP-bezoek aan de tentoonstelling! Klik hier voor meer informatie over de expositie.

Tenminste 206 vrouwen hebben aan dit pronkstuk meegewerkt. Dus ben of ken jij iemand? Meld je bij Paleis Het Loo (info@paleishetloo.nl),

Geen opmerkingen: