Welkom

WELKOM op mijn blog.

Ik hoop dat je met veel plezier zult volgen wat er zoal rondom THE5OAKS te beleven valt.


Over de bewoners: HARRY , maatje van Yvon, opa van Nanne en Noud en YVON, (alweer bijna 20 jaar onafscheidelijk) maatje van Harry, moeder van Robbert en Yvonne, oma van Nanne en Noud. Over Jonze labradorvriend Binq, die alweer 2 jaar ons leven deelt. Over de andere dieren die er waren staan nog veel leuke verhaaltjes te lezen.

Ik schrijf over onze belevenissen, de verbouwing, de leuke en minder leuke dingen die op ons dagelijks pad komen. Over dat het heerlijk wonen is op het Overijsselse platteland.

En natuurlijk maak je me heel erg blij met je reactie!

Groetjes Yvon

vrijdag 13 januari 2012

De verbouwing - het begint er op te lijken

De afgelopen week is er hard gewerkt. De eerste twee dagen van de week waren de installateur en de electricien er om alle leidingen te leggen die in de vloer weggewerkt moesten worden.
 In de keuken is heel goed te zien om hoeveel leidingen en buizen het gaat.
De rest van de week zwerd gebruikt om de plavuizenvloer te leggen. Ook is er nog een dakraam aangebracht om wat meer licht te krijgen.

Dinsdagmiddag werd weer een grote betoncontainer gebracht.
En toen kon het werk beginnen. Voordat er ook maar één plavuis gelegd kan worden moest er eerst nog veel werk worden verzet. Zo moeten heel wat kuubs cement en zand naar binnen worden gebracht want er moet boven op de 12 cm isolatie nog eens een afwerkvloer van 8 cm komen. . Gelukkig hebben ze daar tegenwoordig speciale apparatuur voor. Wel maakt het een enorme herrie.

En dan kan het werk beginnen. Allereerst wordt de bijkeuken betegelt.
En dan gaat het snel. donderdag rond de middag liggen de eerste rijen al.
En aan het einde van de dag is de helft van de enorme ruimte al voorzien van plavuizen.
Vrijdag wordt er de hele dag hard gewerkt om de rest van de vloer te leggen en de plinten aan te brengen die ook van steen zijn. 

Op de tegels is nog goed te zien dat er een cementsluier zit. Die kan pas worden verwijderd als de vloer goed is gedroogd en uitgehard. En daarom staat er het hele weekeind een kachel te blazen. (De energierekening zal heel wat hoger uitvallen dan normaal).

Maar..... je kunt al goed zien dat het erg mooi wordt.......

3 opmerkingen:

conny's quilts zei

Wat zal jullie dit een goed gevoel geven, het ziet er prachtige uit, en wat een mooie ruime kamer wordt het!

els koetsier zei

Wat gaat dat er goed uitzien Yvon. KOm het gaauw eens in het ecchie bekijken.

Johanna Zweden zei

Als dat klaar is zal dat schitterend zijn, wat een ruimte
fijn weekeinden